Traductor

dimecres, 29 de setembre del 2010

Dret de vaga

Article 4 de l'Estatut dels treballadors:
"1. Los trabajadores tienen como derechos básicos, con el contenido y alcance que para cada uno de los mismos disponga su específica normativa, los de:
Trabajo y libre elección de profesión u oficio.
Libre sindicación.
Negociación colectiva.
Adopción de medidas de conflicto colectivo.
Huelga.
Reunión.
Información, consulta y participación en la empresa."


Avui día 29 de setembre es dia de vaga general. Es protesta per la reforma laboral que ha promogut el govern ¿socialista? del Zapatero que suposa donar facilitats a les empreses pels acomiadaments, pels ERES, jubilació als 67 i moltes més coses que retallen els drets als treballadors.

I jo estic a la feina, amb uns texans i les meves bambes per tal de que els "piquetes" no ens diguin res, amb les persianes totalment baixades, i ha vingut quasi bé tothom. Només han faltat a treballar els sindicalistes i alguns del comité d'empresa, que moralment han vist que no podien venir...
Els carrers pleeeens de cotxes. La vaga no crec que hagi estat efectiva.

Per què he vingut a treballar? Doncs es una resposta clarísima. Si no vens no cobres, et donen de baixa un dia a la SS, afecta a les primes proporcionals, etc...doncs vaja merda de dret,no?
I la manifestació? Doncs a les 18h al centre...ups, a les 18.30h juga el Barça contra el Rubin Kazan...l'elecció està clara...

1 comentari: